Norske popgrupper med mange gode sanger

Selv da jeg spilte i utlandet, for folk som ikke skjønte et kvekk norsk, likte jeg å spille norske sanger laget av norske popgrupper. Det hendte seg at jeg ble ganske lei av å spille de samme Elvis- og Beatles-sangene alle ville høre, og da var det morsomt å spille norske sanger som jeg selv likte. Jeg følte at jeg på sett og vis spilte dem for meg selv, noe som var et godt avbrekk fra å spille sanger for andre hele tiden. Jeg spilte ofte visesanger av norske popgrupper som Vamp og DDE, men det hendte seg også at jeg gravde lenger tilbake historien og spilte låter av gamle norske popgrupper som Christiania Fusel & Blaagress og Øystein Sunde.

Flere norske popgrupper synger jo sanger på engelsk, og på åtti- og nittitallet brukte jeg ofte å spille sanger av A-ha, som Take on Me og Crying in The Rain. Dette fungerte som regel utmerket, og publikum likte som regel at den norske trubaduren spilte norsk musikk. Siden jeg kom tilbake til Norge for over femten år siden har jeg også fått øynene opp for Kaizers Orchestra, som ikke akkurat er lette å kopiere.

Norske popgrupper har hatt mye å by på

Låter av norske popgrupper fra åttitallet

Vi som driver med levende musikk kommer oss dessverre aldri unna åttitallet, men heldigvis hadde åttitallet en rekke norske popgrupper som leverte gode låter. Jeg nevnte A-ha tidligere, og vi husker selvsagt Monroes med låter som Sunday People og Cheerio, men det er ikke så mange som husker Avalanche og deres superhit «Johnny johnny come home». Jeg så at de var på Melodi Grand Prix forleden, men de kom ikke videre fra lokalfinalen. Hadde de spart den sangen noen-og-tjue år kunne det hendt at vi alle gikk og nynnet på den i 2008, for det var virkelig en god låt, som sitter fast i hodet mitt den dag i dag.